Torres Armando - Setkání s nagualem

Mluvené Slovo.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
babekan
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Torres Armando - Setkání s nagualem

Příspěvek od babekan »

Armando Torres - Setkání s nagualem
Rozhovory s Carlosem Castanedou

Načteno hlasem Eliška, bez chyb.
Přiložena opravená kniha v CZ, podklad pro Balabolku, a cizojazyčná vydání k případné korekci.
MP3: 128Kbps VBR
Velikost: 196 MB
Rozděleno podle kapitol na 59 částí.

External image, the privacy policy and terms of use of the selected page apply.Source: http://img220.imageshack.us/img220/1263 ... emmala.jpg

...
V říjnu 1984 jsem se seznámil s Carlosem Castanedou, kontroverzním antropologem a spisovatelem, který psal o tématech čarodějnictví. Tehdy jsem byl ještě hodně mladý. V mém pátrání po odpovědích jsem se obeznámil s různými tradicemi a toužil jsem potkat svého učitele. Nicméně Carlos byl v tomto ohledu naprosto jednoznačný.
„Nic ti neslibuji," řekl, „nejsem guru. Svoboda je věc osobni volby a bojovat o ni je odpovědností každého z nás. Ten, kdo se upřímně snaží proniknout do učení čarodějů, nepotřebuje průvodce. Stačí mít skutečný zájem a koule z oceli. Skrze svůj nezlomný záměr každý sám najde to potřebné."
...
Jeden přítomný chtěl vědět, jaký postoj zaujímají bojovníci k válce.
V Carlosově obličeji se zračila mrzutost. „Co chceš, abych ti řekl?" zeptal se. „Že bojovníci jsou pacifisté? Ale oni nejsou! Je nezajímá náš osud jako normální a obyčejné lidi! Už to konečně pochop! Bojovník je tu proto, aby bojoval, v boji nalézá odpočinek."
Bylo zřejmé, že tento dotaz se dotkl Carlosova citlivého místa, protože si dal záležet, aby nám vysvětlil, že na rozdíl od mrzkých půtek, kterým se obyčejní lidé oddávají každý den kvůli náboženským, sociálním či ekonomickým důvodům, čarodějové vedou válku, která není zaměřena proti druhým lidem, nýbrž proti vlastním slabostem. Stejně tak jejich mír není jakýsi stav podrobení, do kterého upadl moderní člověk, nýbrž je to spíše nevyrušitelný stav vnitřního ticha a disciplíny.
...
„Riskujte! Vyprostěte se z pasti zaobírání se sami sebou a tím, jak se jevíte ostatním! Odvažte se vnímat vše, co je v lidských silách! Bojovník poznání se snaží, aby byl sám sebou, a nepřijímá obecné názory, poněvadž jeho metou je absolutní svoboda!"

::stahuj::

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/7817604/armando-torres-setkani-s-nagualem-rar
::heslo::
Bez hesla.

Odpovědět

Zpět na „Mluvené Slovo“