Dotaz ohledně počítače
Moderátor: Moderátoři
Dotaz ohledně počítače
Prosím nevíte někdo čím to může být,že se mi sám od sebe i několikrát restartuje počítač?Třeba si jen prohlížím stránky a on se mi najednou vypne a hned zase zapne.Můžete mi prosím poradit?Díky
- Lixtys
- V.I.P

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz ohledně počítače
Tipuju na vira,zkus to projed několika antivirusema
To jsem zkoušela,ale nic.Zkusila jsem obnovit systém a zatím je klid.Tak doufám,že to tak zůstane.Díky za radu. :)
- Lixtys
- V.I.P

- Kontaktovat uživatele:
Kdyžtak je dobrý zajít k nějakýmu pořítačovýmu odborníkovi,tam ti řeknou co a jak.
Toto restartování jsem už taky zažil. Problém byl v pamětech. Zkus memtest
Mě to nepomohlo protože mě museli ty paměti vyměnit za jiný 
Jestli najdete mrtvý link a je to MŮJ upload napíšte mi PM (pro lepší přehled, link + název topicu) a já provedu reuplad.Složka upload http://share-rapid.com/slozka/5849/upload/
A můžu se zeptat co to je ten memtest ?
Chyba restartov pc: RAM,HDD,ZDROJ alebo OS Windows vir alebo hack
Ked RAM - tak pri starsich SDramkach ak je viac kusov ramiek v pc skusit jednu vybrat a ci to bude robit,
HDD- vacsinou to robia disky Maxtor
Zdroj - stary zdroj pod 300W
Windows XP alebo Vista - Vycistit od virov,od registrov,od vselijakych blbosti,nakoniec doladenie systemu a defragmentacia registrov a hdd.
Programy:
Pre cistenie, ladenie a defragmentaciu:
CCleanet
Tuneup 2007
O&O Defrag
Pre diagnozu pc:
Everest
Pre Zabezpecenie pc:
Eset Smart Security - Komplet zabezpeci pc
Ad-Aware 2007
Spybot and search destroy
Spyware Terminator
Tie 3 posledne programy treba obcas prebezat cez pc aby zistili ci nieco nie je v pc ale ten prvy eset smart secutiy zabezpeci komplet pc :) to je vsetko
Ked RAM - tak pri starsich SDramkach ak je viac kusov ramiek v pc skusit jednu vybrat a ci to bude robit,
HDD- vacsinou to robia disky Maxtor
Zdroj - stary zdroj pod 300W
Windows XP alebo Vista - Vycistit od virov,od registrov,od vselijakych blbosti,nakoniec doladenie systemu a defragmentacia registrov a hdd.
Programy:
Pre cistenie, ladenie a defragmentaciu:
CCleanet
Tuneup 2007
O&O Defrag
Pre diagnozu pc:
Everest
Pre Zabezpecenie pc:
Eset Smart Security - Komplet zabezpeci pc
Ad-Aware 2007
Spybot and search destroy
Spyware Terminator
Tie 3 posledne programy treba obcas prebezat cez pc aby zistili ci nieco nie je v pc ale ten prvy eset smart secutiy zabezpeci komplet pc :) to je vsetko
- AlexandrPetr
- Kolemjdoucí

Zdravím, mám notebook Amilo A7620 osazen AMD Atlon XP-Mobile 2600+ ~1,44 - 1,99GHz, 2x512MB DDR PC 2700 333MHz Gingston s chladiči, ATI Mobilitiy Radeon 9000, disk 40GB, CD/DVD kombo mechanika, OS MS Windows XP Professilonal. Vše jede velice slušně, ale občas třeba po celodenní práci spadne do modré smrti. Znovu ho zapnu najede a znova. Bohužel ona modrá smrt nepíše který ovladač to dělá jak je tomu u běžné modré smrti.
Moje doměnky :
a) paměti ram -> někde na netu jsem našel TIP na vyzkoušení programem MemTest jež nabootuje z CD takže jede bez OS a ejhle 20hodin se testovalo, topilo to líp jak vytápění paneláku, ale ani jedna chyba.
b) grafická karta -> Bohužel k tomuto modelu se mi nepodařislo sehnat novější verzi ovladačů jak tuším 7.91 jež byla dodána výrobcem na CD v balení. Občas při zahlcení systému vypadne wind. hláška že ovladač Ati přestal pracovat a rozlišení spadne na 640x480 při 16 barvách, po restartování vše opět v normálu. Tohle se mi teda zatím poslední cca 2 měsíce nestalo narozdíl od výše zmiňované modré smrti jež se často opakuje.
Nemáte prosím někdo tušení čím by to mohlo být? Začínám z toho být nešťastný. Budu moc rád za každou radu nebo alespoň TIP.
Přeji hezký den @lex
Moje doměnky :
a) paměti ram -> někde na netu jsem našel TIP na vyzkoušení programem MemTest jež nabootuje z CD takže jede bez OS a ejhle 20hodin se testovalo, topilo to líp jak vytápění paneláku, ale ani jedna chyba.
b) grafická karta -> Bohužel k tomuto modelu se mi nepodařislo sehnat novější verzi ovladačů jak tuším 7.91 jež byla dodána výrobcem na CD v balení. Občas při zahlcení systému vypadne wind. hláška že ovladač Ati přestal pracovat a rozlišení spadne na 640x480 při 16 barvách, po restartování vše opět v normálu. Tohle se mi teda zatím poslední cca 2 měsíce nestalo narozdíl od výše zmiňované modré smrti jež se často opakuje.
Nemáte prosím někdo tušení čím by to mohlo být? Začínám z toho být nešťastný. Budu moc rád za každou radu nebo alespoň TIP.
Přeji hezký den @lex
tak to vyzera na problem zakladnej dosky ktoru sa v notebookoch len tak lahko neda vymenit, priapdne by som este skusal nabootovat live cd linuxu a trochu ho nechat bezat ci aj tam robi to iste ako vo windowse.
- malinois
- Kolemjdoucí

- Kontaktovat uživatele:
Mala som podobny problem. Lenze u mna sa to vyriesilo instalaciou legalneho WINDOWS-u (pretoze som kupila notebook bez OS, a chcela som usetrit).
Ten cracknuty WINDOWS bol zrejme zle cracknuty. Modra smrt sa mi zacala objavovat cca po 4 mesiacoch po instalacii. Trvalo mi dost dlho, kym som prisla na to, ze to moze byt sposobene crackom. Odkedy mam legal, nemam ziaden problem.
Ten cracknuty WINDOWS bol zrejme zle cracknuty. Modra smrt sa mi zacala objavovat cca po 4 mesiacoch po instalacii. Trvalo mi dost dlho, kym som prisla na to, ze to moze byt sposobene crackom. Odkedy mam legal, nemam ziaden problem.
tak chcela, az nemohla
hmmmm... Jak na to tak koukám tak bych se přiklonoval ke grafice. Ramky má i grafika a systém se automaticky při chybě restartuje. ATI Radeon a AMD, no nebyl by přece jen lepší INTEL ve splupráci s NVIDIA ?? Možná bys něco připlatil ale tohle by se nestalo.... Samozřejmě to neni jen výrobcem. Jestli ten notas taháš do vlhka a ze zimi od tepla..... Ale bude to určitě ramkama na grafice.... Která se bohužel u notase nedá vyměnit...
Source: http://www.ary.borec.cz/obrazky/podpis.jpgCPU: Intel Core i7-920 2,66Ghz sc. 1366
MB: Intel BOXDX58SO
RAM: 4GB DDR3 1066MHz
HDD: Seagate Sata II 1T
VGA: Asus ENGTX280 OC/HTDI/1G PCI-E
_
MOJE UPLOADY BEZ HESLA*. SCREENY MŮŽOU BÝT V ANGLIČTINĚ !
- AlexandrPetr
- Kolemjdoucí

To Axwell : Dík za tip, zatím jsem zkoušel na Back Track skenování Wifi sítí, takže zkusím i něco náročnějšího.
To malinois : Zní to zajímavě, ale mě vždy dočasně pomůže windy přeinstalovat, ale dostal jsem OEM XP home, takže je zkusím nainstalovat po vyzkoušení linuxu.
To ary : Souhlasím s tebou, ale dostal jsem ho jako více méně služební a buďto si ho vezmu, nebo nebudu mít nic takže jsem neváhal, jelikož mi v té době zrovna přestala chodit velká strojovna (stářím). No mám takový dojem, že to bude grafika, jelikož po přeinstalování XP modrá smrt sice ustala, ale sem tam se jakoby přehltí, procesor jede na 100% a cca po minutě se rozlišení hodí na 640x480 16barev a vypadne varování wind : "ovladač ATI přestal reagovat. Problém pravděpodobně odstraníte restartováním počítače". Pátral jsem na netu a vypadá to, že ona Mobility Radeon 9000 se umí zacyklit, bohužel jsem však nenašel nic jak to odstranit. Doporučují zkoušet ovladače a ty který budou fungovat tak používat. Bohudíky to nedělá moc často, takže se to zatím dá přežít. Vidím to tak, že vyzkouším linux co budou povídat, pak zkusím OEM XP a jestli ani to nepomůže tak ho prohodím windousama a půjdu pořídit něco novýho
To malinois : Zní to zajímavě, ale mě vždy dočasně pomůže windy přeinstalovat, ale dostal jsem OEM XP home, takže je zkusím nainstalovat po vyzkoušení linuxu.
To ary : Souhlasím s tebou, ale dostal jsem ho jako více méně služební a buďto si ho vezmu, nebo nebudu mít nic takže jsem neváhal, jelikož mi v té době zrovna přestala chodit velká strojovna (stářím). No mám takový dojem, že to bude grafika, jelikož po přeinstalování XP modrá smrt sice ustala, ale sem tam se jakoby přehltí, procesor jede na 100% a cca po minutě se rozlišení hodí na 640x480 16barev a vypadne varování wind : "ovladač ATI přestal reagovat. Problém pravděpodobně odstraníte restartováním počítače". Pátral jsem na netu a vypadá to, že ona Mobility Radeon 9000 se umí zacyklit, bohužel jsem však nenašel nic jak to odstranit. Doporučují zkoušet ovladače a ty který budou fungovat tak používat. Bohudíky to nedělá moc často, takže se to zatím dá přežít. Vidím to tak, že vyzkouším linux co budou povídat, pak zkusím OEM XP a jestli ani to nepomůže tak ho prohodím windousama a půjdu pořídit něco novýho