Shánim UNIXový OS IRIX

Hledám, sháním software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kazdejdenvypitej
Uploader
Uploader
Příspěvky: 377
Registrován: úte 15. kvě 2007 21:54:01
Kontaktovat uživatele:

Shánim UNIXový OS IRIX

Příspěvek od kazdejdenvypitej »

Shánim tento operační systém, budu vám vděčnej, pokud mi dáte linky ke stažení nebo stačí funkční torrent. Nemůžu to nikde najít, koukal sem na jiný fora, na torrentspy, prostě na všechno, nikde nic. Na internetu toho taky oněm moc neni. Tetkon oněm psali na emag.cz tak tady jsou alespon základní informace otom co shánim
IRIX - Je založen na UNIXU (Unix System V - často zkracován jako SysV, málokdy pak na System 5) s BSD rozšířením. Je schopné extrémně dlouhé doby provozuschopnosti a jeho souborový systém XFS je považován jako jeden z nejpokročilejších žurnálovacích souborových systémů v průmyslu.

IRIX má silnou podporu pro diskové a grafické I/O operace v reálném čase. IRIX byl jeden z prvních verzí Unixu k tomu, které uváděly grafické uživatelské rozhraní hlavně v prostředí desktopu. IRIX byl široce používán v počítačové animačním průmyslu a pro vědecké vizualizace kvůli jeho velkému aplikačnímu základu.

Produkce skončila 29. prosince 2006 a poslední objednávky byly splněny v březnu 2007. Podpora pro tyto produkty skončí v prosinci 2013.
Takhle to vypadá
Obrázek
Obrázek
Intel Celeron CPU 1.70GHz, 768MB RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440

Odpovědět

Zpět na „Hledám, Sháním“