Boccaccio Giovanni - Dekameron

Mluvené Slovo.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Kelt
Začátečník
Začátečník
Příspěvky: 32
Registrován: čtv 28. úno 2008 17:20:48
Kontaktovat uživatele:

Boccaccio Giovanni - Dekameron

Příspěvek od Kelt »

Giovanni Boccaccio-Dekameron

Obrázek

Dekameron - anotace

Renesanční básník Giovanni Boccaccio prožil velkou část svého zajímavého života v samém centru tehdejšího dění, ve Florencii a v Neapoli. Jeho nejznámější dílo Dekameron, sbírka jednoho sta povídek, je zváno též "knihou krve a rozkoše". Je to mistrovské renesanční dílo prosycené radostí, humorem, vtipem, erotikou - dílo, které oslavuje život. Tím víc překvapuje, že se zrodilo v bezprostřední blízkosti smrti, bylo psáno v době, kdy ve Florencii zuřila strašlivá morová nákaza.

Kvalita:160 KB/S
Foprmát:MP3

::stahuj:: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. nebo Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. ::heslo:: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.
Obrázek

filom3n
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 10. zář 2020 7:56:32

Re: Boccaccio Giovanni -Dekameron

Příspěvek od filom3n »

Zdravim, neslo by link nějak obnovit? Díky

martinus78
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1261
Registrován: ned 05. říj 2008 13:16:09

Re: Boccaccio Giovanni -Dekameron

Příspěvek od martinus78 »

Giovanni Boccaccio: Dekameron (12 částí)

Novely italského renesančního básníka a prozaika. Z překladu Radovana Krátkého připravil Petr Turek.
Režie Jaroslav Kodeš. 2014.

1. Tři mladíci promrhají své jmění a zchudnou. Účinkují Perla Kotmelová a Radek Valenta.
2. Landolfo Ruffolo zchudne a stane se pirátem. Účinkují Eva Kodešová a Radek Valenta.
3. Paganino z Monaca unese manželku Ricciarda di Chinzica. Účinkují Tomáš Novotný a Radek Valenta.
4. Jedna zamilovaná paní přiměje pod rouškou zpovědi a nejčistšího svědomí velezbožného mnicha, aby jí nevědomky dělal kuplíře.
5. Ricciardo Minutolo miluje manželku Filipella Fighinolfiho. Účinkují Barbora Kouklíková a Radek Valenta.
6. Gillette z Narbonnu vyléčí francouzského krále z píštěle. Účinkují Lenka Zbranková a Radek Valenta.
7. Tři mladíci milují tři sestry a uprchnou s nimi na Krétu. Účinkují Alena Bazalová a Radek Valenta.
8. Andreuola miluje Gabriotta. Účinkují Josef Zýka a Radek Valenta.
9. Gostanza miluje Martuccia Gomita. Účinkují Vanda Chaloupková a Radek Valenta.
10. Pietro Boccamazza uprchne s Agnolellou a padne do rukou lupičů. Účinkují Julie Goetzová a Radek Valenta.
11. Guidotto z Cremony zanechá před svou smrtí Giacominovi z Pavie svou schovanku. Účinkují Lucie Palonciová a Radek Valenta.
12. Gian z Procidy je přistižen s dívkou, kterou miluje a jež byla darována králi Fridrichovi. Účinkují Anita Krausová a Radek Valenta.

Giovanni Boccaccio. Dekameron II

Překlad Radovan Krátký. Dramaturgie Blanka Stárková. Hudební spolupráce Danuše Stuchlíková. Režie Michal Pavlík.
Rok vzniku - pravděpodobně 2006.

1. Alibech se stane poustevnicí a mnich Rustico ji naučí zahánět ďábla do pekla Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Václav Postránecký.
2. Don Felice poučí bratra Puccia, že dosáhne věčné blaženosti, jestliže vykoná jisté pokání, a zatím si dopřává s jeho manželkou Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Miroslav Donutil.
3. Podkoní leží s manželkou krále Agilulfa, což král mlčky pozoruje Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Svatopluk Beneš.
4. Messer Lizio da Valbona přistihne Riccarda Manardiho se svou dcerou Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Vladimír Brabec.
5. Peronella ukryje před chotěm, vracejícím se domů, svého milence do sudu Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Barbora Hrzánová.
6. Lodovico odhalí paní Beatrici lásku, kterou k ní chová Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Blanka Bohdanová.
7. Dva muži se přátelsky stýkají a jeden z nich obcuje s manželkou svého druha Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Michal Pavlata.
8. Mnich Rinaldo leží s kmotrou; když je překvapí manžel, oba mu namluví, že fráter zaříkával synáčkovi červíky Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Naďa Konvalinková.
9. Masetto se staví němým a stane se zahradníkem v jednom ženském klášteře Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Pavel Soukup.
10. Jeden žárlivec se přestrojí za kněze a zpovídá svou choť. Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Valérie Zawadská.
11. Zima daruje messeru Francescovi svého koně a dostane za to povolení promluvit s jeho paní Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Pavel Soukup.
12. Mnich Alberto namluví jedné paní, že je do ní zamilován archanděl Gabriel Z překladu Radovana Krátkého připravila Blanka Stárková. Účinkuje Pavel Soukup.

Audio - mp3: vbr, hq, 48 kHz. 511,42 MB.

Obrázek
Přímé linky ke stahování najdete po otevření jednoho z následujících odkazů: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Nebo: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Seznam všech mých uploadů mluveného slova (pravidelné aktualizace, reupload): Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Návod, jak stahovat soubory a šetřit přitom svůj čas i peníze: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.
Návod na opravu nefunkčních linků:
Odkazy obsahující řetěz znaků "antonius.webpark.cz" a "soubor.byl.cz" je nutno před rozkliknutím opravit ručně na "antonius.jarkad.cz" a "soubor.jarkad.cz".

Odpovědět

Zpět na „Mluvené Slovo“